BRANDS

That Value

Spectacolul Parsifal la Ateneu.

Image
  • October 2 2019

Spectacolul „Parsifal la Ateneu” – „cel mai important eveniment cultural muzical al anului 2016”.

În final, totul s-a transformat într-un adevărat „Fenomen Parsifal”, un act de cultură la cel mai înalt nivel internațional care a transformat un spectacol de operă într-un fenomen social-cultural.

Creația compozitorului german Richard Wagner face parte din tezaurul cultural mondial și din peisajul cultural al țărilor cu tradiție muzicală si teatrală importantă.
În anul 2016, tradiția wagneriană în România era foarte sporadică și puțin dezvoltată, iar școala de canto și aprecierea esteticii wagneriane – aproape inexistente. Între operele lui Wagner, „Parsifal” apare doar de 5 ori pe scenele românești: George Enescu – Actul III (1915), George Georgescu – întreaga operă (1932), Actul II în concert la Radio (1972), întreaga operă la Festivalul Internațional „George Enescu” (1998), Christian Badea – Actul III la Ateneu (2015).

Tudor Communication a derulat o campanie de comunicare culturală într-un mediu foarte nișat. Pentru aceasta, era nevoie de un concept puternic, de o comunicare strategică și de folosirea la maximum a tuturor atuurilor.

Președintele Klaus Iohannis a scris un mesaj foarte elogios pe contul de Facebook.
„Am fost extrem de impresionat să întâlnesc în această seară, la reprezentația operei „Parsifal”, de la Ateneul Român, un public tânăr și entuziast, care a umplut sala. A fost un spectacol special, pus în scenă de maestrul Christian Badea și echipa sa deosebită, pe care i-am felicitat pentru performanța extraordinară. Mă bucur că generația tânără apreciază cultura de calitate și îmi doresc ca astfel de spectacole să fie și în continuare la fel de bine primite.”